Dankjewel

Bedankt Philippine voor je mooie en op inhoud kwalitatieve site!

Ik ben lerares in het voortgezet onderwijs (ook hsp) loop al een tijdje vast binnen de school en mn het team waarbinnen ik werk en het deed me even goed hier weer wat over te lezen via jouw website. Ondanks dat we elkaar nooit gesproken hebben voelde ik me weer even begrepen en gewaardeerd, zo enorm belangrijk om in ons kracht te kunnen blijven staan.

Wat me ook enorm heeft geholpen is het boek ‘The courage to be disliked’.

Als ik je een cadeautje terug mag geven in de vorm van een leestip zou dat het zijn.
Ligt nu bij de AKO, heb ‘m gelezen in het Engels.

Het boek gaat op een bescheiden leesbare manier, in de vorm van een gesprek tussen een jongere en een filisooof, in op de psychologie (bijna filosofie) van Adler en hoe alle ‘problemen’ in feite uit relatieproblemen niet je plek kunnen vinden in de groep.

Ik had daar de laatste weken enorm veel aan. Kon me daar aan vasthouden om milder en met meer verbondenheid de dag door te gaan.

Ik ga ook zeker op zoek naar het boek van Barrie S. Jaeger over werken als HSP.
Was daar erg benieuwd naar….

Alle goeds!

Gr Wendy

2 gedachten over “Dankjewel

  1. Vorig jaar een test gehad dat ik hoog sensitief ben. Ik scoorde verschrikkelijk hoog. Wist het ook eigenlijk wel. Wat jij schrijft kan ik allemaal aanvinken en kom er telkens in de problemen mee niet begrepen te worden. Heb wel van jongs af aan geleerd, dat creativiteit dan mijn basis is om weer te aarden. Maar ik heb mezelf ook vaak tegengewerkt omdat ik mezelf niet accepteerde. Nu leer ik ook niet de fout te maken om van mezelf alles meteen te moeten. Mijn rustmomenten te nemen en bewuster te zijn of ik iets vanuit mezelf doe, of dat ik beïnvloed wordt door signalen van buitenaf. Dank je wel voor je website.

  2. Dank je wel voor je bericht. Leuk te horen dat je wat hebt aan mijn site!
    Dank je ook voor de boekentip. Ik zal het eens opzoeken
    groet, Philippine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *